Bár minél több ablak van otthonunkban és fényesebb, annál jobb, viszont nyáron be tud sütni a nap a felületen, ami által pár fokot még emelkedik a hőmérséklet. Többek között ezért is lehet előnyös az alumínium redőny.

Míg régen maximum a nyílászárók színén és méretén kellett gondolkoznunk, mivel a fakeret volt a jellemző, üveg ablakokkal, addig ma a modern nyílászárók és üvegek vásárlásakor olyan kifejezésekkel találkozhatunk, ami laikusként némi fejtörést okozhat.

Magyarországon nem túl elterjedt az alumínium nyílászáró, hiszen vagy a régi fa szerkezete maradt meg, vagy pedig valamilyen modernebb műanyag nyílászárókra gyakori cserélni azt. Pedig sok előnye van az alumínium nyílászáróknak is, legyen szó ablakról vagy ajtóról.

Magyarországon kb. 70%-kal többet költenek fűtésre, mint az Európai Unió 15 legfejlettebb országa. Ez pedig nem azért van, mert egész évben hideg lenne nálunk. A legtöbb esetben a nyílászárók nem záródnak megfelelően, nem tartják bent a meleget, ezért tekerjük feljebb a termosztátot és fizetünk többet a fűtésért.

1. oldal / 2